Indexering kinderalimentatie

Jaarlijks wordt de indexering kinderalimentatie wettelijk vastgesteld. De hoogte van deze indexering is afhankelijk van de verwachte loonstijging. Het bedrag voor de kinderalimentatie wordt, net als het bedrag voor partneralimentatie, jaarlijks omstreeks half november vastgesteld. Bereken hier de hoogte van de indexering.

Innen van kinderalimentatie

Het gebeurt vaak dat een indexering van alimentatie niet doorgevoerd wordt. Soms betaalt uw ex-partner niet, of niet op tijd. De regels voor de indexering van kinderalimentatie zijn hetzelfde als die van partneralimentatie. U hebt recht op het wettelijk vastgestelde bedrag, en het is voor u en uw kinderen erg vervelend als u dit niet ontvangt. Het NLAI kan u helpen bij het terugvorderen van te weinig of te laat betaalde alimentatie. Maakt u zich geen zorgen als het een langdurige achterstand betreft: wij vorderen tot wel vijf jaar terug. Bovendien hanteren we geen wachtlijst en werken we op no cure, no pay-basis!

Contact opnemen met het NLAI

Het NLAI int uw achterstanden in heel Nederland tot 5 jaar terug.

Wij leggen het u graag nader uit. U kunt hiervoor tijdens kantooruren met ons bellen op 088-678 0 678 of klik op onderstaande button om uw gegevens achter te laten. Binnen één werkdag wordt er dan contact met u opgenomen.