Kinderalimentatie innen? Dat doen wij snel en discreet.

Kinderalimentatie innen kan snel en discreet via het Nationaal Loket Alimentatie Inning. Heeft u een kind met uw ex-partner en ontvangt u geen kinderalimentatie? De ervaren inningsspecialisten van het Nationaal Loket Alimentatie Inning (NLAI) helpen met het innen van de kinderalimentatie.

Wat is kinderalimentatie?

Een ouder betaalt middels kinderalimentatie mee aan de kosten van de verzorging en opvoeding van de kinderen. Dit is een verplichting die in ieder geval duurt totdat kinderen 18 jaar zijn. Daarna houdt de financiële verplichting echter niet op. Een ouder heeft namelijk voor kinderen 18, 19 en 20 jaar een voortgezette onderhoudsplicht. Dit betekent dat hij of zij middels kinderalimentatie de kosten van levensonderhoud en studie moet betalen.

Voordelen van het NLAI

Gratis advies over uw zaak No cure no pay
Behandeling binnen 1 werkdag Geen minimale achterstand
Contact opnemen met het NLAI

Contact opnemen met het NLAI?

Het Nationaal Loket Alimentatie Inning is een gespecialiseerd incassobureau voor het innen van alimentatie. We helpen jaarlijks vele cliënten met het innen van kinder- en partneralimentatie en ondersteunen bij het vaststellen van de hoogte van het alimentatiebedrag. Snel en discreet achterstallige alimentatie opeisen? Neem telefonisch contact met ons op of dien uw zaak via het contactformulier in. Onze specialisten gaan graag voor u aan de slag!

Werkwijze voor kinderalimentatie innen

Het NLAI werkt volledig transparant. Zo kunt u tijdens het inningsproces real-time meekijken in het online dossier. Daarnaast kunt tijdens een wekelijks spreekuur langskomen voor het stellen van vragen. Als u een inningstraject bij ons start, kunt u de volgende stappen doorlopen:

1

Aanmaning van de wederpartij

Als u een zaak bij ons indient, kunnen we binnen twee dagen al starten met het inningsproces. Via een aanmaning verzoeken we uw ex-partner om binnen vijf dagen tot betaling over te gaan. Meestal betaalt de wederpartij en eindigt het inningsproces hier.

2

Uw ex ontvangt een formeel bevel

Als er geen betaling heeft plaatsgevonden, ontvangt uw ex via een gerechtsdeurwaarder een formeel bevel. Hiermee informeren we uw ex dat er wordt overgegaan tot beslaglegging als er geen betaling plaatsvindt.

3

Beslaglegging

Als er ook na het formele bevel geen betaling zijn ontvangen, gaat een deurwaarder over tot beslaglegging van tegoeden, eigendommen of inkomen.

Kinderalimentatie innen via het NLAI?

We vertellen u graag meer over onze werkwijze. Neem contact met ons op via 088 678 0678 of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier. We nemen altijd binnen een werkdag contact met u op.

Alimentatie innen