Wat is partneralimenatie?

Als na uw huwelijk uw ex-partner niet genoeg verdient om een levensstandaard gerelateerd aan de welstand tijdens het huwelijk te bekostigen, dan moet de ander partneralimentatie betalen. De hoogte hiervan wordt meestal rechtsgeldig vastgelegd in een beschikking of in een notariële akte.

Contact opnemen

Direct starten met partneralimentatie innen?

Bij het NLAI begrijpen we dat u niet zomaar een incassobureau inschakelt en dat u de relatie met uw ex niet onnodig wilt beschadigen. Onze inningsspecialisten werken op een verantwoorde wijze en bejegenen uw partner discreet. Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u direct starten met het innen van partneralimentatie? Neem telefonisch contact met ons op of dien uw zaak in via het contactformulier. We ontdekken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Inning partneralimentatie door het NLAI: werkwijze

Als u ons inschakelt, ziet het traject voor het innen van de partneralimentatie er als volgt uit:

1

Uw ex ontvangt een aanmaning

Als u een zaak bij ons indient, nemen we contact met u op om het dossier zo snel mogelijk compleet te maken. Vaak betekent dit dat u nog een aantal documenten bij ons moet aanleveren. Zodra het dossier compleet is, starten we met het inningsproces. Met een aanmaning verzoeken we uw ex-partner om de achterstallige alimentatie binnen vijf dagen over te maken. In de meeste gevallen is het aanmanen van uw ex voldoende en eindigt het inningsproces bij deze stap.

2

Uw ex ontvangt een formeel bevel

Is uw ex niet overgegaan tot betaling? Dan schakelt het NLAI een gerechtsdeurwaarder in die een formeel bevel aflevert bij uw ex. In dit bevel vertellen we uw ex onder andere dat we overgaan tot beslaglegging als er geen betaling plaatsvindt.

3

Beslagleggen

Weigert uw ex ook na het ontvangen van het formele bevel om te betalen? Dan kan de gerechtsdeurwaarder in het uiterste geval overgaan tot beslaglegging.

Voordelen van het Nationaal Loket Alimentatie Inning (NLAI):

Gratis advies over uw zaak No cure no pay
Behandeling binnen 1 werkdag Geen minimale achterstand

Veelgestelde vragen over partneralimentatie innen door het NLAI

1

Wanneer kan ik het NLAI inschakelen?

Zodra er niet op tijd of te weinig partneralimentatie wordt betaald, kan al met de inning van de alimentatie gestart worden. Hiervoor gelden geen minimale bedragen of minimale termijnen. Zo wordt voorkomen dat de betalingsachterstand verder oploopt, waardoor financiële verplichtingen moeilijk of niet nagekomen kunnen worden.

2

Tot hoever terug vordert het NLAI partneralimentatie?

Vorderingen tot betaling van alimentatie verjaren naarmate de tijd verloopt. Over het algemeen geldt een verjaringstermijn van vijf jaren. Alimentatie-achterstanden kunnen dus met terugwerkende kracht tot vijf jaar alsnog worden geclaimd. Pas daarna verjaart de vordering van partneralimentatie.

3

Wat is indexering kinderalimentatie?

De indexering van partneralimentatie vindt jaarlijks plaats, behalve als dit expliciet is uitgesloten. De wettelijke indexering per 1 januari 2014 is vastgesteld op 0.9%. Per opdracht wordt bekeken of ook de wettelijke indexering gevorderd kan worden, dit met maximaal vijf jaar terugwerkende kracht. Op de pagina Indexering alimentatie vindt u een handige tool waarmee u eenvoudig berekent op welk bedrag u (nu) recht heeft.

Indexering alimentatie

 

Het NLAI inschakelen voor de inning partneralimentatie

Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze werkwijze en leggen u uit wat we voor u kunnen betekenen. U kunt ons telefonisch bereiken via 088 678 0678 of een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We streven ernaar om altijd binnen een werkdag contact met u op te nemen.

Alimentatie innen
Contact opnemen met het NLAI

Wilt u dat het NLAI uw kinderalimentatie int of wilt u bespreken wat de mogelijkheden zijn?

Wij leggen het u graag nader uit. U kunt hiervoor tijdens kantooruren
Met ons bellen op 088-678 0 678 of klik op onderstaande button
Om uw gegevens achter te laten.
Binnen één werkdag wordt er dan contact met u opgenomen.