Voordelen van het NLAI

Gratis advies over uw zaak No cure no pay
Behandeling binnen 1 werkdag Geen minimale achterstand

Wij helpen u met het innen van uw alimenatie

Heeft u recht op alimentatie, maar ontvangt u deze niet? De inningsspecialisten en juristen van het Nationaal Loket Alimentatie Inning (NLAI) helpen u met alimentatie innen en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Via onderstaande knop kunt u direct uw zaak indienen en pakken wij dit zo snel mogelijk voor u op.

Zaak indienen
Contact opnemen met het NLAI

Contact opnemen met het NLAI?

Het Nationaal Loket Alimentatie Inning is een gespecialiseerd incassobureau voor het innen van alimentatie en indexering. We helpen jaarlijks vele cliënten met het innen van kinder- en partneralimentatie en ondersteunen bij het vaststellen van de hoogte van het alimentatiebedrag. Snel en discreet achterstallige alimentatie opeisen? Neem telefonisch contact met ons op of dien uw zaak via het contactformulier in. Onze specialisten gaan graag voor u aan de slag!

Werkwijze van het NLAI

Het NLAI werkt volledig transparant. Zo kunt u tijdens het inningsproces real-time meekijken in het online dossier. Daarnaast kunt u tijdens een wekelijks spreekuur langskomen voor het stellen van vragen. Als u een inningstraject bij ons start, kunt u de volgende stappen doorlopen:

1

Aanmanen

Het innen van een achterstand start met het aanmanen van de wederpartij. Dit gebeurt binnen twee dagen na ontvangst van een opdracht. Om de achterstand niet verder op te laten lopen moet de wederpartij binnen vijf dagen tot betaling van de achterstallige alimentatie over gaan. Meestal wordt in deze fase een oplossing gevonden.

2

Bezoeken

Betaalt de wederpartij niet, dat kan het NLAI een gerechtsdeurwaarder ‘formeel bevel’ laten doen pm tot betaling over te gaan. Het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder gebeurt altijd in overleg. Tijdens het bezoek zal aan de wederpartij worden meegedeeld dat deze tot betaling over moet gaan, omdat er anders mogelijk beslag gelegd zal worden.

3

Invordering

Wanneer de alimentatieplichtige dan nog de achterstallige alimentatie niet betaalt, dan wordt bekeken of daadwerkelijk tot beslaglegging zal worden overgegaan. Denk hierbij aan beslag op het inkomen, op banktegoeden of bijvoorbeeld een auto. Dit is de laatste stap in traject wanneer uw wederpartij echt niet vrijwillig wil betalen.

Zaak indienen bij het NLAI

Heeft u een vraag over onze werkwijze of wilt u meer weten over het indienen van een zaak bij het NLAI? Dit kan telefonisch via 088 678 0678 of door onze specialisten informatie te sturen via onderstaand contactformulier. We gaan graag voor u aan de slag.

Contactformulier

Alimentatie innen

Wat is het verschil tussen het NLAI en het LBIO

Als u op zoek gaat naar een partij om u te helpen met het innen van alimentatie, is de kans groot dat u ook de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) tegenkomt. In tegenstelling tot het NLAI is het LBIO een overheidsorganisatie. Hoewel beide organisaties hetzelfde doel hebben, namelijk het innen van alimentatie, verschilt de werkwijze. De verschillen lichten we graag toe in onderstaande tabel.

NLAI
LBIO
Voorwaarden voor toelating?
Nee, het NLAI neemt in principe elke zaak aan. Ja. Het LBIO neemt de zaak alleen aan als de alimentatie in een beschikking door de rechter is vastgesteld.
Moet er sprake zijn van een minimale betalingsachterstand?
Nee. Dit betekent dat u na een overschrijding van de betalingstermijn met één dag al een zaak kunt indienen. Ja. Het LBIO start alleen een inningsproces als er sprake van een betalingsachterstand hoger dan € 10,- of wanneer de betalingstermijn met één maand is overschreden.

Is het NLAI duurder dan het LBOI?

Aangezien het NLAI voor een langere periode terugvordert, is het al snel aantrekkelijk om uw alimentatie via het NLAI te innen. We maken u dit graag duidelijk met onderstaand rekenvoorbeeld:

Rekenvoorbeeld NLAI

Alimentatieverplichting € 100,- per maand. Achterstand 12 maanden. Vordering wordt volledig geïnd. Berekening provisie 12% van € 1.200,- = € 144,-.

U ontvangt netto: € 1.056,-.

Rekenvoorbeeld LBOI

Alimentatieverplichting € 100,- per maand. Achterstand 12 maanden. Vordering wordt geïnd tot zes maanden terug. U betaalt geen provisie

U ontvangt netto: € 600,-.